WHO

[ENG] on page 2

[NL] Nelle Hens is gefascineerd door beweging en rust. De basis van haar werk ligt in het faciliteren van dynamische stabiliteit. Dit doet ze in de rol van danseres, choreografe, yoga docente, vertrouwenspersoon en procesbegeleider. Ongeacht de vorm van haar praktijken, berusten ze telkens op eenzelfde basis van ont-moeten* en groeien ze in continuïteit vanuit een innerlijk luisteren. Nelle haar persoonlijke yogabeoefening vormt hiervoor dagelijks de basis en ondersteunt haar om van binnenuit te bewegen en vaardiger de wereld in te gaan.

* Ont-moeten. Door het oorspronkelijke woord ‘ontmoeten’ op te splitsen, verandert het fundamenteel van betekenis. Het woordspel onthult het verborgen ‘niet moeten’ in het hart van de ontmoeting.

Nelle Hens studeerde dans en choreografie aan het Conservatorium in Antwerpen (Artesis, 2003- 2006), SEAD, Salzburg Experimental Academy of Dance (2009- 2011) en yoga aan de International Vijñāna Yoga Teacher Training (2017-2019).  Ze danste in voorstellingen van onder andere Trisha Brown, Jan Fabre en Jan Martens. Verder werkte ze als choreograaf en danseres samen met theatermaker Tom Struyf en componist Joris Blanckaert. 

In 2015 begon ze een persoonlijk onderzoek naar ‘ont-moeten’ en ontving in september 2016 een onderzoeksbeurs ​​van de Vlaamse overheid. Het onderzoek mondde uit in ONT MOET,  een collectief dat artistieke producties (dans) en alternatieve teambuildings co-creëert en aanbiedt.

Nelle Hens verdiepte zich verder in relationele dynamieken en volgde oa. een opleiding in Thomas Gordon Communicatietraining, persoonlijke effectiviteit (Carolien Jongbloed 2016), opleiding in Dienend Leidinggeven (Roeland Broeckaert 2019), opleiding Vertrouwenspersoon (Yolan De Meyer, IDEWE, Sociaal Fonds voor Podiumkunsten 2019) en jaarlijkse supervisies. 

Sinds 2020 werkt Nelle Hens ook als externe vertrouwenspersoon, vertrouwelijk aanspreekpunt en procesbegeleider in verscheidene organisaties in de culturele sector; en biedt individuele begeleiding en coaching op aanvraag. 

 

Wat kan ik je aanbieden ?

  1. DANS, voorstellingen / artistieke producties en belevingsmomenten.
  2. TEAMBUIDLING, Co creatieve processen binnen je organisatie en alternatieve formule van teambuilding.
  3. YOGA, lessen, series, intensives, retraites voor zowel beginnend als ervaren studenten, individueel en in groep. 
  4. EXTERNE VERTROUWENSPERSOON, VERTROUWELIJK AANSPREEKPUNT binnen je organisatie.
  5. LUISTEREND OOR en KLANKBORD voor als je het mentaal moeilijker hebt of zoekt naar meer verbinding met jezelf en/of je werkomgeving binnen de Podiumkunsten en muziek (WeListen, een project van Sociaal Fonds voor podiumkunsten).
  6. INDIVIDUELE COACHING en PROCESBEGELEIDING op aanvraag. Voor meer info, contact Nelle.

Team ONT MOET

Bekijk Bewegende beelden van ONT MOET op VIMEO 

1 thought on “WHO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close