WHO

ENG on page 2

[NL] Nelle Hens is kunstenares en gefascineerd door beweging en rust. De basis van haar werk ligt in het faciliteren van dynamische stabiliteit. Dit doet ze in de rol van danseres, choreografe, yoga docente, vertrouwenspersoon en procesbegeleider. Ongeacht de vorm van haar praktijken, berusten ze telkens op eenzelfde basis van ont-moeten* en groeien ze in continuïteit vanuit een innerlijk luisteren. Nelle haar persoonlijke yogabeoefening vormt hiervoor dagelijks de basis en ondersteunt haar om van binnenuit te bewegen en vaardiger de wereld in te gaan.

* Pas wanneer we onszelf ‘ont-moet’ hebben, zijn we in staat de Ander te ‘ontmoeten’. Een woordspelletje waarin een fundamentele verschuiving schuilt.

Nelle Hens studeerde dans aan het Conservatorium in Antwerpen (Artesis, 2003- 2006), SEAD, Salzburg Experimental Academy of Dance (2009- 2011) en yoga aan de International Vijñāna Yoga Teacher Training (2017-2019).  Ze danste in voorstellingen van onder andere Trisha Brown, Jan Fabre en Jan Martens. Verder werkte ze als choreograaf en danseres samen met theatermaker Tom Struyf en componist Joris Blanckaert. 

In 2015 begon ze een persoonlijk onderzoek naar ‘ont-moeten’ en ontving in september 2016 een onderzoekssubsidie ​​van de Vlaamse overheid. De resultaten van de verkenningen waren te zien in Momentum; BOUGEB 2017; reFLEXessions; Het Bos met de steun van DeTheatermaker; Bouge Bouche met de steun van CCDeSter en deze blog.

In 2018 initieerde ze ONT MOET, zowel een artistieke praktijk als een samenwerkingsverband. Centraal staat een gedeelde passie voor beweging, dans en noties als kunstenaarschap, zelfzorg en uitwisseling.

 

  1. Dansvoorstellingen / artistieke producties en belevingsmomenten.
  2. Co creatieve processen binnen je organisatie.
  3. Yogalessen, series, intensives, retraites voor zowel beginnend als ervaren studenten, individueel en in groep. 
  4. Externe vertrouwenspersoon binnen je organisatie.
  5. Een luisterend oor en  klankbord als je het mentaal moeilijker hebt of zoekt naar meer verbinding met jezelf en/of je werkomgeving binnen de Podiumkunsten en muziek (WeListen).
  6. Individuele coaching en procesbegeleider. Voor meer info, contact nellehens@gmail.com.

 

Over team ONT MOET

Bekijk Bewegende beelden van ONT MOET op VIMEO 

Showreal Nelle Hens
Archiving movements of 2011 – 2018 Showreel of Nelle Hens as a dancer.

1 thought on “WHO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close