Vertrouwenspersoon

Binnen het welzijnsdomein ‘psychosociale aspecten op het werk’ werkt de vertrouwenspersoon mee aan het voorkomen en aanpakken van psychosociale risico’s op het werk. Dit gaat o.a. over het risico op stress- en burnout-gerelateerde problemen, ongewenst grensoverschrijdend gedrag op het werk: geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag..

De vertrouwenspersoon kan ten dienste staan als eerstelijnsinterventie zowel voor individuele problemen als voor problemen van collectieve aard.

Praktisch:

  • WAT: Freelance Vertrouwenspersoon voor kleinere organisaties binnen de podiumkunsten en bredere kunstensector. Taal: Nederlands, Engels, Frans
  • WIE: Nelle Hens
  • WAAR: Regio Brussel, Gent, Antwerpen, … in overeenkomst.
  • WANNEER: Periode in overeenkomst.
  • HOE: Wilt u als organisatie inzetten in het welzijn van uw werknemers of studenten en wilt u daarbij graag samenwerken met een externe vertrouwenspersoon, neem dan contact op met Nelle voor een eerste kennismaking.

 
Nelle Hens is gefascineerd door beweging en rust. De basis van haar werk ligt in het faciliteren van dynamische stabiliteit. Dit doet ze in de rol van vertrouwenspersoon, bemiddelaar, coach, danseres, choreografe en yoga docente.

Binnen het aanbod van Sociaal Fonds voor Podiumkunsten volgde ze de tweedaagse opleiding ‘Preventief omgaan met stress en burn-out’ van Better Minds at Work, de eendaagse workshop ‘Intimacy on Stage’ en werkte ze actief mee aan werkgroep bevraging stress en burnout bij flexwerkers, de Focusgroep tegen Grensoverschrijdend Gedrag en de workshop competenties integriteit en kruispuntdenken binnen de artistieke sector. 

Nelle haar expertise is geruggesteund door oa. haar ervaringsdeskundigheid binnen de Podiumkunsten, haar opleiding in Thomas Gordon Communicatietraining, persoonlijke effectiviteit (Carolien Jongbloed 2016), opleiding in Dienend Leidinggeven (Roeland Broeckaert 2019), opleiding Vertrouwenspersoon (Yolan De Meyer, IDEWE,Podiumkunsten 2019) en jaarlijkse supervisies. 

Sinds 2020 werkt Nelle als externe vertrouwenspersoon en vertrouwelijk aanspreekpunt in verscheidene organisaties in de culturele sector waaronder Fabuleus, De Theatermaker,  SKaGeN, BERLIN, Croxhapox, ENGAGEMENT en onderwijsinstellingen P.A.R.T.S, a.pass, Artesis, KASK en ESAC. 

Nelle werkt als bemiddelaar en individuele coach op aanvraag. Verder biedt ze een luisterend oor en advies als medewerker binnen WeListen, WeMeet, WeInform, WeSupport, een project van Sociaal Fonds voor Podiumkunsten.


-> Praktische info voor werknemers, medewerkers en/of studenten van de organisaties waarmee ik reeds samenwerk.

Leestip: ‘Respond’ en ‘Dienend leidinggeven’ van Roeland Broeckaert helpen je op weg in je organisatie duurzaam heruit te vinden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close