Artistry, sharing practices

 

Not Thus, Not Thus

This slideshow requires JavaScript.

In September 2021 startte ONT MOET met het onderzoekstraject Not Thus, Not Thus. Binnen dit traject ligt de focus op ruimte voor persoonlijke begrenzing en de subtiele interacties die daaruit voortvloeien.

Nelle Hens, Ivan Fatjo, Patricia Van Cutsem en Oona Van Aken werkten artistiek samen rond dit thema aan de hand van stilte, stem en dans. De uitkomsten en expertise rond persoonlijke begrenzing en wederzijdse toestemming werden vervolgens gedeeld en ontwikkeld in participatieve ateliers en deelmomenten met een publiek. 

Meer info over het traject Not Thus, Not Thus.

Een inkijk – tweedaags participatief atelier, December 2022

 
Nelle Hens (ONT MOET), Destelheide en Sjarabang sloegen de handen in elkaar voor een project binnen het traject Not Thus, Not Thus. Samen organiseerden ze een participatief atelierweekend voor mensen met en zonder beperking, en (toekomstige) orthopedagogen en ergotherapeuten, dat eindigde met een deelmoment voor publiek.

Onderstaande film kan je bekijken (door in te loggen bij Vimeo) en geeft je een inkijk in de tweedaagse. Deel je graag hoe de beelden voor jou resoneren?  Wij horen het graag!
Contact Nelle.

 

Ga je graag zelf aan de slag met beweging en ben je op zoek naar handvaten tot meer ruimte voor persoonlijke begrenzing en wederzijdse toestemming in relatie met jezelf en anderen? Heb je ervaring in de podiumkunsten (woord, muziek, dans) ? Dan is dit atelier misschien iets voor jou. 

 

Art Based Connection

beeld (c) Alana Stoefs

De drijfveer van Art Based Connection (ABC) is om binnen een team (familie of groep mensen) beweging en rust te faciliteren. Dit doen we door hoofdzakelijk non verbaal in ontmoeting te gaan en vanuit de belichaming en beleving in verbinding te gaan. Het niet moeten in ontmoeting met jezelf en elkaar vormen de basis. 

ABC kreeg verder vorm na een eerste try-out met een team van VZW De Touter. Enkele deelnemers omschreven hun ervaring en cameravrouw Alana Stoefs maakte een sprekend beeldverslag ! 

 

1 thought on “Artistry, sharing practices

  1. Pingback: WHO – ONT MOET

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close