ONT MOET

ONT MOET komt voort uit de persoonlijke zoektocht van Nelle Hens naar stilte, die uitgroeide tot een artistiek en niet-resultaatgericht onderzoek in ‘ont-moeten’ in 2016. Hiervoor ontving ze een beurs van de Vlaamse gemeenschap. Gefascineerd door het belang van zelfzorg, onderzocht Nelle mogelijkheden om binnen dans en beweging het ‘niet moeten’ te verkennen: om binnen een artistieke discipline die vaak gericht is op ‘vorm’ te durven luisteren naar wat er binnenin beweegt. Dit via stilte, het gebruik van stem en dans als verbindende kracht tot terugkoppeling naar jezelf. 

Lecture Performance (c) Rasa Alksnyte

De zoektocht naar stilte groeide uit tot de praktijk van ont-moeten en het collectief ONT MOET in 2018. De focus op zelfzorg, kunstenaarschap en uitwisseling gaven de samenwerkingen verder richting en vorm. Sindsdien ligt de nadruk op evenwichtige uitwisseling zowel tussen leden van het collectief als tussen het collectief en haar partners en publiek. Vanuit deze gedeelde waarde initieert ONT MOET artistieke producties en gaat zij de dialoog aan met niet-artistieke sectoren.

ONT MOET ontwikkelde artistieke producties zoals het tweeluik Nobody en No Body (2018 – 2021) en werkt aan het nieuwe traject Not Thus, Not Thus.

Lecture Performance (c) Rasa Alksnyte

Daarnaast maakt ONT MOET ook de verbinding tussen artistieke en niet-artistieke sector om haar artistieke praktijk ook breder in te zetten in de maatschappij. Dit deed het collectief in het maken van jaarlijkse producties i.s.m. Bouge Bouche (2016 -2021), een sociaal geëngageerde kunstpraktijk en project i.s.m. Open School Mechelen en CC De Ster Willebroek. De kortfilm ‘Bewogen Dromen’ (2020) kwam tot stand i.s.m. Persephone vzw, een vereniging voor en door vrouwen met een handicap. 

ONT MOET biedt ook een alternatieve formule van teambuilding aan, genaamd Art Based Connection (ABC) en nodigt uit tot verbinding in de vorm van dansante en hoofdzakelijk non-verbale ontmoetingen. 

2 thoughts on “ONT MOET

  1. Pingback: ONT MOET
  2. Pingback: WHO – ONT MOET

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close