ABC, Art Based Connection

Art Based Connection (ABC) biedt je een alternatieve formule van teambuilding.

De drijfveer is beweging en rust faciliteren. Dynamische stabiliteit. Dit door non verbaal in ont-moeting te gaan en vanuit de belichaming en beleving in verbinding te gaan. Het niet moeten in ontmoeting met jezelf en elkaar vormen de basis. Zowel wat dit betekent op persoonlijk vlak, als voor een team als geheel.

film (c) Alana Stoefs

ABC gaat de samenwerking aan met organisaties uit de artistieke en niet artistieke sector en is gegroeid uit deelmomenten van de voorstelling ‘No body’ die uitnodigt tot verbinding in de vorm van dansante ontmoetingen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

In de eerste plaats is er een kennismakingsgesprek met de organisatie en artiesten. De vorm wordt open gehouden en we luisteren naar de behoeften binnen de organisatie. Op basis van dit gesprek kunnen we een voorstel doen dat aanknoopt met die behoeften en de praktische kant verder vorm geven. 

-> Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek met Nelle


CREDITS

Creatie: NELLE HENS in co-creatie met IVAN FATJO en OONA VAN AKEN. Dansers NELLE HENS, IVAN FATJO en OONA VAN AKEN. Outside eye en mentoring door DE VEERMAN. Beelden door ALANA STOEFS.

Productie: ONT MOET. Productionele ondersteuning: STEPHANIE PYSSON . Residentiele steun: DE VEERMAN en CAMPO.

MET DANK AAN aan allen die mee in ont-moeting gingen ! Medewerkers, partners en publiek die dit aanbod mee verrijkt hebben.

Enkele deelnemers omschreven hun ervaring als volgt

Bevrijdend en ruimte


Vertrouwen en ontroering


Grenzen verleggend en verbindend’ 

Sprakeloos en doorvoeld.


Geert Van Beek

‘Ik werk al meer dan 15 jaar samen met sommige mensen in dit team. Een aantal jaren geleden is er een groot conflict geweest met iemand.
We zijn hier nooit écht uitgeraakt, de laatste jaren hebben we wel terug begrip en respect gekregen voor elkaar.
Tijdens een bepaalde oefening zijn we voor het eerst écht terug in verbinding gekomen. Dat was een emotioneel moment voor mij. Wat taal – woorden en vergadertechnieken niet gelukt is, is nu wel gebeurd. mooi !

Inge Jacobs

Persoonlijk dat ik goed in contact met mezelf ook via mijn lichaam meer kan uiten en verwerken dan dat ik dacht. Heb daar altijd wel in gelooft, maar heb het nog nooit zo intens ervaren.

Op teamniveau voelde ik een hartverwarmend respect voor elkaars verschillen. Ik merkte het verschil tussen ons geheel als team en hoe ik met iedereen bevestigend of/en helend in contact kon komen. De uniciteit van de individuele relatie met één ieder voelde ik heel duidelijk.
Het verlangen om dit team als geheel samen te houden, welde in me op. Ik voelde scherp hoe graag ik iedereen erbij wil in zijn eigenheid. Ik voelde ook wel waar pijnpunten zitten, welk contact inspanning vraagt. Heel jammer dat onze zesde collega er niet bij kon zijn.’

Anoniem

Ik was een beetje in een roes na de team dag, ik voelde een sterkere connectie met mijn teamleden, maar ook voor mij persoonlijk was het heel verrijkend. Het is mooi hoe je door jou (Nelle) en je collega wordt meegezogen in het dansen en bewegingen maken die buiten mijn comfort zone lagen (zeker met “publiek” bij).

Anoniem

Het was heel bijzonder om te ervaren wat je puur met beweging en lichaamstaal kan uitdrukken in de interactie met anderen
(c) Alana Stoefs

Anoniem

‘Het was een moment waarop ik wel verbinding kon voelen met mijn team – doorgaans voel ik die weinig tot niet.’ 

Inge Jacobs

‘Authentieke, veilige verrassende manier van ontmoeten. Lang geleden dat ik me nog zo ontspannen heb gevoel.


5 thoughts on “ABC, Art Based Connection

  1. Pingback: WHO – ONT MOET
  2. Pingback: ONT MOET

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close