AGENDA

Over Ont moet en Not Thus Not Thus

In 2021 was Nelle Hens samen met haar collega’s van ONT MOET vzw, een artiest in residentie in De Markten. Ze kwamen er een week werken aan hun project Not Thus, Not Thus en legden er de focus op ruimte voor persoonlijke begrenzing en de subtiele interacties die daaruit voort komen.

Zo waren ze ook te gast in C-TAKT, Campo, de Vooruit en gingen ze in uitwisseling met dansers van Platform-K. In december is ONT MOET te gast in Vormingscentrum Destelheide voor een uitwisseling met Sjarabang vzw.

In gesprek met Eva Wilsens, Ruth Flikschuh en Hanne De Nil van de Markten vormde zich het voorstel om binnen het traject Not thus, Not Thus een 8 wekelijks atelier en deelmoment aan te bieden voor mensen met ervaring in dans, theater en zang.

ONT MOET is een artistiek collectief dat opgebouwd is op de praktijk van ont-moeten, een uitnodiging om even niet te moeten in ontmoeting met jezelf.

Gefascineerd door het belang van zelfzorg, onderzocht ONT MOET mogelijkheden om binnen dans en beweging het ‘niet moeten’ te verkennen: om binnen een artistieke discipline die vaak gericht is op ‘vorm’ te durven luisteren naar wat er binnenin beweegt. Dit via stilte, het gebruik van stem en dans als verbindende kracht tot terugkoppeling naar jezelf.

‘Als choreografe, danseres en begeleider is het mijn intentie om ruimte te scheppen voor beweging en rust. In te spelen op de behoefte van individuen en de groep in zijn geheel. Handvaten aan te reiken tot terugkoppeling naar jezelf, bewustwording van je persoonlijke grenzen en het beoefenen van wederzijdse toestemming. Dit zowel op een verbale als non-verbale manier. Een veilige ruimte te creeeren voor improvisatie en dansplezier.’ – Nelle Hens

Over Nelle Hens

Nelle Hens werkt sinds 2006 voornamelijk als danseres en choreografe in de culturele sector. In 2018 initieerde ze ONT MOET, een artistiek collectief dat artistieke producties (dans) en alternatieve teambuildings co-creëert en aanbiedt.

Sinds 2020 is Nelle ook actief als externe vertrouwenspersoon, procesbegeleider / bemiddelaar en biedt individuele coaching. Daarnaast werkt ze binnen het welzijsdomein samen met Sociaal Fonds voor Podiumkunsten, Engagement en op vraag van individuen of organisaties uit de podiumkunsten en bredere kunstensector.

Nelle is Yoga beoefenaar en docente. Haar persoonlijke yogabeoefening ondersteunt haar om van binnenuit te bewegen en vaardiger de wereld in te gaan.

nellehensblog.com

ARCHIVE


DEELMOMENTEN en WORKSHOP – MOMENTEN

Not Thus, Not Thus

Je bent van harte uitgenodigd voor de deelmomenten ! 

In de deelmomenten delen we wat we die week gedaan hebben en laten het werk groeien door de uitwisseling met jou.

(c) Patricia Van Cutsem

 •  Vrijdag 10 september 2021: toonmoment om 16:00 @ CAMPO, Gent
 • Donderdag 23 september 2021: workshop-moment van 13:00 – 15:30 in de Markten, Brussel. In deze workshop kan je als publiek meewerken aan de voorstelling. We werken rond het vraagstuk: hoe consent (wederzijdse toestemming) te creëren tussen performers en publiek en persoonlijke begrenzing een plaats te geven ? 
 • Vrijdag 24 september 2021: toonmoment om 16:00 @ De Markten, Brussel 
 • Vrijdag 5 november 2021: toonmoment ism. Platform-K om 16:00 @ Voo?uit, Gent
 • Zaterdag 11 december 2021: deelmoment aan de hand van een opname @ De Markten, Brussel


TRY-OUT Art Based Connection

Met Art Based Connection (ABC) bieden we je een alternatieve formule van teambuilding.

De try-out van ABC werd tot tweemaal toe geannuleerd vanwege de covid omstandigheden. Deze is nu bevestigd op 29 oktober 2021 in De Veerman met het FTT-team (therapeuten) van de vzw De Touter. We kijken er alvast erg naar uit !  

De uitwisseling zal door cameravrouw Alana Stoefs in een filmfragment verwerkt worden. Je mag dus binnenkort een inkijk verwachten. Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

beeld (c) Sarah LedermanDe vrije ode’ – een bewegende ode voor een (on)bekende

‘De vrije ode’ is een korte performance in de vorm van een ontmoeting tussen een (on)bekende bezoeker en een danseres. Op een afgesproken moment komen bezoeker en danseres samen in een kamer waar de bezoeker een “bewegende ode” ontvangt van de danseres. De ode ontvouwt zich in het hart van de ontmoeting; de danseres wordt spiegel en reflecteert voor de ogen van de bezoeker wat er in het moment, in hun ontmoeting, plaatsvindt.

(c) hansmaakteenfoto

Dans en Creatie: Oona Van Aken
Concept: geïnspireerd op het werk van Nelle Hens / ONT MOET
Met dank aan: Nelle Hens, ONT MOET, Artenova en RADAR Mechelen

Datum: zaterdag 6 november 2021
Duur: tussen 20.00 – 21.45 > tijdsslot van 15 minuten per persoon (intekenen via dit formulier)
Locatie: Artenova, Moensstraat 19, 2800 Mechelen

www.oonavanaken.com
SeCuM, the Self-Curating Musician

On 12 October Nelle Hens had the pleasure to give a workshop in SeCuM. A consortium of 5 institutions (conservatoires of Gent, Porto, Tallinn, Athens, and the University of Rotterdam) launched the European SeCuM project: the self-curating musician, aimed at master students and young alumni.

The idea of the self-curating music professional means they are shaping their career, the same way a museum curator does to an exhibition. Self-Curation therefore requires a combination of community engagement, activating creativity, innovative performance practice, seeking uniqueness and story/narrative creation. SeCuM calls this the curating mindset. To this end, one also needs a skillset: artistic skills, obviously, in combination with entrepreneurship skills.

Workshop by Nelle Hens. An invitation to ‘not having to’ in relation to yourself and others. About personal boundaries, consent, silence, sound and movement.

Tags: self-curation, body-mind awareness


PARTIFORMANCE No body

Kunnen we elkaar ontmoeten zonder ‘moeten’, voorbij ingesleten vormen en verwachtingen? Een partiformance die uitnodigt tot een subtiele aandachtsverschuiving, van individuen in een groep tot de ruimte tussenin. 

Wanneer: 6, 7, 8 Mei, 11-12 Mei 2021, 19u
Waar: Digitaal (de link krijg je doorgestuurd na inschrijving)
Duur: 60 min.

(c) Sarah Lederman

Een voorproefje vind je hier.


KORTFILM ‘Bewogen Dromen’

Sinds 11/11/2020, Vrouwendag is onze kortfilm ‘Bewogen Dromen’ te bezichtigen zijn op het online platform https://www.furiavzw.be/vrouwendag

Concept en dans: Nelle Hens (ONT MOET) Film: Sarah Lederman In samenwerking met Persephone vzw

Hieronder vind u alvast de teaser. Heel erg benieuwd naar uw reactie ! -> contact ontmoetvzw@gmail.com

.

–> Heb je interesse om de kortfilm te zien, je vind hem hier in zijn volledigheid terug !

Zin om te delen hoe hij jou mocht bewegen ? Laat een comment achter.


5 thoughts on “AGENDA

 1. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something that helped me. Thank you!

  Like

  1. Thanks for sharing Gerard !
   Warmly,

   N e l l e

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close